Kategoriat
Sisäinen lapsi

Yhdistä oppimasi – aloita elämään merkityksellistä ja sinun näköistä elämää

Millainen on ollut matkasi tähän asti? Oletko oppinut paljon uutta itsestäsi? Jos aiemmat sisäisen lapsi -sarjan osat menivät ohitse, voit tutustua niihin alta. Julkaisun lopusta löydät jotain elämääsi oleellisesti muuttavaa ??

Elämäsi on tehty elämistä, ei selviytymistä varten

Onko haavoittuneella lapsellasi suremattomia suruja? Eheytä hänet, jotta leikkikin luonnistuu

Opi lohduttamaan itse itseäsi – taito, jota kukaan ei voi ottaa sinulta pois

Vapauta sisäinen lapsesi, mutta teethän sen omalla tyylilläsi

Haavoittuneen lapsen pahimmat pelot, ne voi kohdata arvostavasti ja kannattelevasti

Tiedosta läheisyyden pelkojesi juurisyyt ja voita ne

Aika paljon on takana, uutta ja tuttuakin infoa. Nyt kerron, kuinka voit alkaa kommunikoimaan itsesi kanssa kaikkein antoisimmalla, rakastavimmalla ja rakentavimmalla tavalla – tiivistetysti koko matkan ajalta ❤ ?

Jos yrität päästä eroon pelosta ja vihasta tietämättä niiden merkitystä, ne vahvistuvat ja palaavat.

– Deepak Chopra

Itsesi ja osiesi integroiminen on yksinkertaisimmillaan sitä, että uskallat kohdata kipeitä tunteita ja kaikki väärät uskomukset, joita haavoittuneen lapsen osa sinussa kantaa. Väärillä tarkoitan sitä, että ne ovat vain ajatuksia: jarruja, jotka ovat tehty voitettavaksi. Siksi, että voisit elää vapaan sisäisen lapsesi kautta.

Ja vaikka kuinka kirpaisee seuraava tieto, näitä samoja haavoja kantaa jompikumpi tai molemmat vanhemmistasi/kasvattajistasi. Voit tunnistaa helposti haavoja niinä hetkinä, kun huomaat, että toistat jomman kumman tapoja, vaikka olet aina vannonut, ettet niin tee.

Tämä haavoittunut lapsiosa saa turvautumaan riippuvuuksiin, kontrollointiin, tuskallisten tunteiden kieltämiseen, läheisyyden peloille antautumiseen ja itseään hylkäävään käytökseen. Ja ainoa, joka voi korjausliikkeen tehdä, on sinussa rakentava aikuisen osa. Tänään, tässä ja nyt.

Yhä uudestaan ja uudestaan kiinnittämällä omiin varjoihisi huomiota. Siksi, että varjoillasi on sinulle todella paljon annettavaa, kun uskallat pysähtyä kuuntelemaan ja ymmärtämään itseäsi syvemmältä ??

Itse asiassa, jokainen ”heikko” kohtasi on opetuksen ymmärtämisen mahdollisuus. Voit oppia, miksi tunnet niin kuin tunnet. Antaa anteeksi ja päästää kivuliaista kokemuksista irti. Antautua uudelle, joka tuo kokonaisemman itsesi esiin. Sen, jota kaipaat ja tahdot olla – sisäisen lapsesi kautta.

Ole riittävän vahva päästämään irti, riittävän kärsivällinen odottamaan sitä, mitä ansaitset.

– Hidasta elämää

Sen ei tarvitse olla helppoa, eikä tuntua hyvältä. Sen ei tarvitse myöskään tapahtua hetkessä. Anteeksi antaminenkaan ei tarkoita sitä, että hyväksyisit, että joku toinen on siirtänyt tuskaansa sinulle. Se on sitä, että voit päästää irti kipeistä tunteista itseäsi varten, jotta oma tunnetaakkasi ei ole niin raskas kantaa. (Tutustu anteeksi antamisen voimaan ja viisauteen täällä.)

Kun opit toimimaan itsesi kanssa synkassa etkä itseäsi vastaan, negatiivisten tunteiden paino hellittää. Alat elämään arvojesi mukaista merkityksellistä elämää – kohtuullisen tekemisen rajoissa.

Opit avoimuutta ihmissuhteissasi, et pakene, peittele, etkä pelaa ja alat saada samaa takaisin. Voit kunnioittaa muita, kun osaat kunnioittaa myös itseäsi. Et siirrä omia haavojasi toiselle, koska hän ei ole niiden takana. Hänellä on jo omissaan tarpeeksi.

Opit hyväksymään asioita, kipeitä tunteita, katsomaan kipeiden toimintamalliesi taakse myötätunnolla. Ja silloin alat vapautumaan niistä. Voit suuntautua nykyhetkessä nykyiselle itsellesi lempeisiin ja merkitystä tuoviin hetkiin ja asioihin. Opit viisaampia ja toimivampia tapoja, joilla et ajaudu samaan aiempaan kierteeseen. Voit antautua aitoudelle.

Tällöin et pura vihaa ja kiukkua liiallisesta työnteosta muihin, et uhriudu valinnoistasi, et valita, ettei aikaa ole mihinkään, et siirrä vastuuta elämästäsi ”jollekin muulle.” Kannat elämäsi itse – keveydellä.

Et suostu kantamaan toisten kipuja itsessäsi vaan otat vastuun omasta itsestäsi. Omien haavojesi työstämisestä. Emme voi siirtää niitä kenellekään muulle, emmekä peruuttaa enää niiden syntymistä. Voimme kuitenkin valita oman suhtautumisen omien haavojemme äärellä – ottaa niistä opiksi viisauden kautta.

Jokainen niistä opettaa meitä, jos valitsemme opetuksen sen sijaan, että uhriutuisimme pohtimaan, miksi meille käy niin kuin käy. Vapaudumme haavoistamme, kun emme toista toisten satuttavia tekoja ja sanoja muille. Tuskin haluaisit antaa edes sitä iloa sinua satuttaneelle, että laitat hänen siirtämää kipua eteenpäin?

Näin alamme elämään itselle, voimme elää tyytyväistä arkea ja hyväksyä sen, jota emme voi muuttaa. Voimme kuulla myös sen viisauden äänen itsessämme, joka nämä hyväksyttävät ja muutettavat asiat toisistaan erottaa. Voimme uskoa sisäisen lapsen unelmiin ja alkaa kasvamaan niitä kohti.

Ennen kaikkea olla myös toisille läsnä sillä sisäisen lapsen ennakkoluulottomuudella, luottavaisuudella, uteliaisuudella ja elämänpalolla. Koska silloin meistä paistaa se kaikkein anteliain, hellyyttävin ja rikkoutumaton osa. Se myös tarttuu ja jakaa hyvää eteenpäin. Hyvä palautuu myös aina hyvällä takaisin ??

Tehtävä ei ole helppo, eikä pikakelaus. Ei kerralla onnistuminen, eikä sprinttijuoksu. Kyse onkin elämäntavasta. Sillä niin kauan, kun emme näin tee, toistamme tismalleen samoja kaavoja, tismalleen samoja kasvunpaikkoja, tismalleen samoja pelkoja. Ärsyttävää, mutta totta. Ennen kaikkea opetuksen paikka ja traumaperäisen kasvun mahdollisuus. Siinä kasvussa on enemmän voimaa kuin yhdenkään trauman aiheuttamassa kivussa.

Mutta ei hätää, koska nyt saat tiivistelmän kaikesta

 • Opettele pysähtymään. Tietoisesti. Itsesi ja tunteidesi, tarpeidesi ja pelkojesi äärelle joka päivä. 
 • Antaudu sisäiselle viisaudelle, joka sinussa on jo luonnostaan.
 • Se tulee sinussa esiin, kun maltat hellittää ja palaudut, irrotat kiireestä.
 • Alat huomata, että kaikki on oikeastaan kaikesta huolimatta aika hyvin. Et elä eilisessä etkä huomisessa, vaan tässä päivässä. Ainoassa hetkessä, jolla on merkitystä. Juuri nyt.
 • Keinoja tähän on luonnon pariin hakeutuminen, meditaatio, jooga, ihan ja vain itsesi kuuntelu. Antautumalla itsellesi, kun olet läsnä. Huomion kiinnittäminen yhä uudestaan ja uudestaan nykyhetkeen.
 • Vain hiljaisuudessa voit kuulla itseäsi ja omia tunteita ja tarpeita. 
 • Ja mikäänhän ei ole niin pelottavaa, kuin tämä, jos on paennut tunteitaan tekemiseen ja addiktioihin. Ei yhtään mikään. Se ei haittaa. Muutos pelottaa aina.
 • Tässä kohtaa on myös katsottava itseään ja toimintaansa peiliin lempeydellä – onko jatkuvat ajatukset ”Sitten ensi viikolla..” ”Kunhan tämä projekti on ohi…” ”Kunhan lapset on kasvaneet ja lähteneet..” tuttuja? Jos ovat, uskalla pysähtyä. Elämä on nyt, ei noiden ajatusten jälkeen. Ne ruokkivat aina toisiaan ja niitä tulee lisää.
 • Jos ajatuskierre on tuttu, suosittelen valitsemaan ja karsimaan asioista, jos haluat elää elämää, joka on sinun näköistä ja tuntuista. Jotta voit nauttia koko elämän matkasta.
 • Pelko saattaa olla jopa niin lähellä, ettei sitä edes myönnä itselleen. Näin oli itsellänikin. Ja aivan samoihin ajatuksiin sorruin aiemmin. Useamman vuoden. Saan olla tulevaisuudessakin tarkkana. (Pelkoihisi apua tästä ja tästä.)

Elämä antaa sinulle paljon aikaa tehdä mitä haluat, jos pysyt tässä hetkessä.

– Deepak Chopra

Yhdistä osasi, ala kuulla itseäsi ja toteuttaa sydämen kuiskauksiasi

 1. Tee tietoinen päätös: aloita rakastamaan itseäsi. 
 • Jotta voit kuulla itseäsi, sinun on priorisoitava itsesi ensimmäiseksi. 
 • Tämä ei tarkoita itsekeskeisyyttä, eikä itsensä kohottamista.
 • Kyse on itsesi kanssa sopusoinnussa elämisestä.
 • Kun voit hyvin, voit antaa itsestäsi enemmän. Et keskity ottamiseen vaan antamiseen.
 • Voit antaa asioita anteeksi. Itsesi takia. Siksi, että et kanna turhaan painavaa tunnerinkkaa mukanasi.
 • Samalla voit alkaa keskittyä kiitollisena niihin asioihin, joita sinulla jo on.
 • Voit päästää egosta irti. Sen ei tarvitse antaa valita, mikä on sinulle hyväksi ja mikä ei. Sinä itse voit päättää, sillä ego tulee aina tielle kaikessa, jos emme tarkkaile sen toimintaa. Ego kiilaa viisauden edelle, jos annamme sen tehdä niin. (Lue tämä, jos huomaat egosi tulevan usein tielle.)
 • Itsetuntosi ja omien vahvuuksiesi varaan rakentaminen tuo hedelmää ja tyytyväisyyttä.
 • Egon mukaan toimiminen ei johda kuin pahaan mieleen.

 1. Ala tietoisesti kuulla sisäisen lapsesi tarpeita. Vapaan sisäisen lapsiosasi viatonta, luovaa, energistä, kiitollista ja läsnäolevaa voimaa.
 • Kun elät hetkessä, voit tehdä niitä asioita, joita sisimmässäsi rakastat tehdä.
 • Alat keskittyä unelmiin ja etsimään väyliä niiden toteuttamiseksi.
 • Sisäisen lapsen ennakkoluulottomuudella uskallat yrittää ja onnistua. (Vapauttamaan lapsi täältä.)
 • Olla itsellesi hyvä ja jokaiselle muulle elämässäsi.
 • Kenties suurin kärsimys voi itse asiassa olla elämäsi kutsumuksen lähde. Juuri se, josta ammentaa eniten ja auttaa samalla siinä muitakin.

 1. Se, että päätät alkaa rakastamaan itseäsi tarkoittaa myös sitä, että otat vastuun kipeistä haavoittuneen lapsen osasi tunteista. 
 • Opit kuuntelemaan, mikä sinua pelottaa. 
 • Mitä sinun on tehtävä toisin, jotta voit päästää irti lapsena syntyneistä uskomuksista. 
 • Kun alat kuunnella näitä ydinpelkoja ja haavoja, voit alkaa parantamaan niitä.
 • Voit aloittaa antautumaan kohtaamiselle ja aidolle sellaiselle – sisäisen viisautesi kautta. 
 • Kun päätät ottaa vastuun itsestäsi, se tarkoittaa myös rajojen asettamista. Oman itsesi tuntemista, kuuntelemista ja irti päästämistä ulkoisten asioiden perässä juoksemisesta. 
 • Kun pääset pisteeseen, jossa opit arvostamaan itseäsi, et enää anna muiden haavojen olla osa omaa elämääsi. Tämä tulee aiheuttamaan närää ja vastustusta. Se kuuluu asiaan, kun itsekunnioitus alkaa nousta.

 1. Kun päätät saada itsesi kokonaiseksi, voit antautua myös toiselle kokonaisena
 • Sinun on löydettävä ensin rauha itsesi ja osiesi kanssa, jotta et vieritä niitä toisen niskaan. (Apu tähän löytyy täältä.)
 • Tällöin opit myös kertomaan toiselle, mikäli hän yrittää tehdä niin.
 • Jokainen meistä valitsee joka hetki tarkoituksensa – joko yrittää tuntea itsensä ulkoisesti turvalliseksi hallitsemalla muita ja omia tunteita tai luo sisäisen turvallisuuden oppimalla rakastamaan itseään ja muita. Aidosti. 
 • Vaikka muiden tekemät valinnat voivat vaikuttaa sinuun, kukaan muu kuin sinä et voi hallita aikomuksiasi, tunteitasi, tekojasi ja pelkojasi. Ainoa asia, johon voit vaikuttaa, on oma suhtautumisesi siihen, mitä ympärilläsi tapahtuu. Se on sinun etuoikeus. Päästää irti ja keskittyä olennaiseen.
 • Kun opit kuuntelemaan itseäsi syvemmältä, ulkoiset tekijät eivät vaikuta.

5. Sinun tulee antautua sisäiselle viisaudelle 

 • Se, että aiot oppia itsestäsi ja opit itsestäsi sisältää todella suuren eron.
 • Tämä on kontrollista irti päästämistä. Addiktioista, kipeiden tunteiden kieltämisestä ja pakoilusta, haitallisesti suorittamisesta jne. 
 • Tämä on sitä, että antaudut epävarmuudelle, etkä tiedä, mitä seuraavaksi tapahtuu. Opit luottamaan siihen, että elämä kantaa.
 • Joskus on todella pitkä matka itsensä lähelle. Saattaa tehdä liikaa töitä, on liikaa juhlimista, liikaa opiskelua jne. Jokainen näistä keinoista vie kauemmaksi aidosta itsestään. Ja samat negatiiviset tunteet ja vaikeat tunnetilat toistuvat. Ja samat kaavat ihmissuhteissa. Samat kommunikaatiotavat jne.
 • Kun hyväksyt haavasi ja pelkosi, antaudut sisäiselle kasvulle. Tämä on sitä, että kaikki vastaukset löytyvät jo sinusta itsestäsi, kunhan vaan annat niiden tulla mieleen. Kun pysähdyt itsesi ja haavojesi äärelle.
 • Näitä hetkiä olet varmasti jo kokenutkin. Joskus tällaisen hetken äärelle pysähtyminen kestää vain todella kauan.
 • Ei tarvitse kuitenkaan lähteä pitkälle nähdäkseen lähelle. Riittää, että pysähdyt, tietoisesti, yhä uudestaan ja uudestaan, joka päivä ja pienen hetken verran. Niin pieni, mutta niin oleellinen asia ?? Tämä on aluksi vaikeaa, ja kuuluu olla. Helpottuu kuitenkin harjoituksen myötä. (Hyvän kikan saat täältä.)

Aina kun sinulla on kiusaus reagoida samalla tavalla, kysy, haluatko olla menneisyyden vanki vai tulevaisuuden tienraivaaja.

– Deepak Chopra

Mitä enemmän tätä käytät, sitä kokonaisemmaksi tulet

Opit korjaamaan haavoittuvaisen lapset pelot, kuuntelemaan paremmin vilpitöntä ja vapaata sisäistä lastasi ja päästämään irti vääristyneestä aikuisen osasta.

Siitä, joka juoksee ulkoisten asioiden perässä, tekee liikaa töitä, liikaa sitä, liikaa tätä, pakenee addiktioihin, hylkää itse itseään, vertailee itseään muihin ja panostaa asioihin, joilla ei ole yhtään mitään väliä.

Niihin asioihin, joita ”täytyy” ja ”pitää” ja on ”pakko” sisäisen kriitikon mukaan tehdä. Ei ole. On vain sinä, sinun arvot, sinun sisäinen sinä, joka tekee asioita vapaudesta ja merkityksellisyydestä käsin, kun annat itsellesi tilaa kuunnella itseäsi. Keskittymällä ratkaisuihin, kerta toisensa jälkeen.

Kuuntelemalla ja huomioimalla aidointa ja syvintä olemustasi ? Silloin alat tehdä niitä asioita, joita saat, joiden parissa nautit tekemisestä, joista saat voimaa ja joiden parissa elät sisäisen lapsesi onnellisuuden kautta. Opit kiitollisuutta kaikesta siitä, jota sinulla on. Päästät irti siitä, joka ei tunnu enää oikealta.

Voit kokeilla seuraavaa, kun tuntuu vaikealta

 • Tämä tuntuu haastavalta aluksi, mutta helpottaa oloasi.
 • Asetu peilin eteen ja sano itsellesi ääneen, että rakastat itseäsi. Kuuntele sisäistä ääntä ja katso itseäsi silmiin peilistä. Toista sanat.
 • Voi tuntua siltä, ettet ansaitse niitä ja ajatuksia tulvii monien tekosyiden valossa, jotka hankaavat vastaan.
 • Päätä sanoa kielteisille ajatuksille ääneen ”ei” ja usko, että ansaitset ensimmäisen kohdan sanat.
 • Tämä auttaa sinua paranemaan ja aloittaa prosessin kasvun kanssa ?? Ansaitset tämän.

Jos anteeksi antaminen tuntuu edelleen haastavalta, kokeile tätä

 • Ota kasa kiviä eteesi.
 • Kirjoita jokaiseen kiveen erikseen ihmisen nimi, joka on tehnyt sinulle jotakin pahaa. Kirjoita myös teko.
 • Siirrä sitten kivet reppuun tai kassiin ja kulje kivet mukanasi.
 • Millaista helpotusta koet, kun päästät taakasta irti?
 • Sinua satuttanut ihminen ei ole kiinnostunut tuskastasi. Minkä takia siis kantaisit tuskaa repussasi?
 • Anteeksi antaminen ei tarkoita sitä, että hyväksyt tekoja. Se tarkoittaa sitä, että repussasi ei ole painolastina kiviä, joita sinun tarvitsee kantaa ??

Ja ensi viikolla, viimeisessä osassa, kerron kuinka palaat itsesi äärelle, kun ulkoiset asiat meinaavat tulla sotkemaan koko prosessin ja ego kiilaa edelle. Kerron, kuinka päästät irti vertailusta tietoisesti.

Kerron, kuinka palaat sopusointuiselle keskitielle, itsesi äärelle ja pysyt siinä repsahduksista huolimatta. Nekin ovat parhaita opin paikkoja ja väistämätön osa muutosta.

Mutta koska niin kuin kerroin, tämä ei onnistu kerralla.. Eikä edes toisella.. Eikä kolmannella. Mutta neljännellä alkaa jo tapahtua, kun olet sinnikäs ja maltat pysähtyä. Tulet onnistumaan! Ja saman pääset tekemään myös tulevan Voima – mielen työkirjan parissa, joskin hieman erityisemmällä tavalla ?

Minulta sinulle,

? Veera

Mitä ajatuksia? Kerro omistasi ? ?

Instagram veerajahn
Facebook Eheyden lähde
[email protected]

Lähteet mukaillen

Mellody Pia. Facing Codependence. What it is, where it comes from, how it sabotages our lives 2002. Harper one.

Mellody Pia. Freundlich Lawrence S. The Intimacy Factor: The Ground Rules for Overcoming the Obstacles to Truth, Respect, and Lasting Love. 2009. Harper Collins.

Mellody Pia. Giving yourself the power to change the way you love. 2010. Harper one.

Mark Wolynn. It Didn’t Start with You: How Inherited Family Trauma Shapes Who We Are and How to End the Cycle. 2017. Penguin USA.

Paul Margaret. The Inner Bonding Workbook: Six Steps to Healing Yourself and Connecting with Your Divine Guidance. 2019. New Harbinger Publications.

Paul Margaret. Inner Bonding: Becoming a Loving Adult to Your Inner Child. 2012. New Harbinger Publications.

Marvel Robin. Healing Childhood Trauma: Transforming Pain Into Purpose with Post-Traumatic Growth. 2020. Loving healing press.

Vastaa