Kategoriat
Sisäinen lapsi

Elämäsi on tehty elämistä, ei selviytymistä varten

Milloin koit viimeksi lapsenomaista iloa, luovuutta, vapautta ja vilpittömyyttä? Tuotko tällaisia hetkiä tietoisesti osaksi elämääsi, kun antaudut leikille, vailla minkäänlaista tavoitetta? Vai meneekö aika suorittamisen oravanpyörässä? Entä jos kerron, että sulla on aivan käsittämättömän suuri voima jo sussa itsessä – josta et ole vain ollut tietoinen?

Tämän blogisarjan ydin on auttaa sua muodostamaan ja luomaan parhain kosketus siihen, kuinka voit vapauttaa itsestäsi tuon sisäisen lapsen voiman. Sen leikkivän, luovan ja vapautuneen osan itsestäsi. Näin kykenet parantamaan haavoittuneen lapsiosan – kaikki kipeät tunteet, vahvistamalla yhteyttä rakentavaan aikuiseen osaan itsessäsi.

Miksi se kannattaa? Kun näin tapahtuu, voit päästää erilaisista rooleista ja maskeista irti, kykenet olemaan aidoin itsesi ja lisäät sisäistä turvallisuuden tunnettasi, vapautat maksimaalisimman potentiaalin energiaa ja parannat oleellisesti elämänlaatuasi.

En tarkoita, että sinussa olisi mitään pielessä tällä hetkellä. Usein vain on niin, että tuon haavoittuneen lapsen osan hoitaminen jää tietämättömyydestä johtuen. Sitä ei kykene tekemään älyllisellä tasolla. Ei esimerkiksi lukemalla. Autonajokin on opittava ajamalla.

Haavoittuneen lapsen osan hoivaamattomuus jää vääristymiksi, jotka haittaavat elämää tässä hetkessä. Aivan höpöhöpöuskomuksiksi, sellaisiksi, että sinusta ei ole mihinkään. Olet liian vanha. Liian sitä, liian tätä…

Kukaan ei ole. Mukautuminen on kyllä näkyvä tapa selvitä sisäisten ristiriitojen ja haavoittuneen sisäisen lapsen kanssa. Mutta se ei ole kenenkään syy. Niin vain tapahtuu. Jos ei ole siis tutustunut itseensä syvemmin.

Kuinka mukautuva haavoittunut lapsi näkyy ja tuntuu käytännössä?

 • Erilaisina sisäisinä tunneristiriitoina ja tuntuu sisäisenä turvattomuuden tunteena, jatkuvana tunteena taistella arjessa (mm. Toistuvat uupumukset)
 • Häpeänä, koska meidät on opetettu tukahduttamaan tunteita kulttuurissamme – piilottamaan ne tunteet syvälle. Olemalla jäyhiä. Tunteiden kieltämisenä ja pakoiluna. Suomi on yksi häpeällisimmistä maista tunneilmaisussaan. (Vertaa vaikka mihin tahansa meininkiin, jota saat kokea välimeren maiden matkailulla.)
 • Valtavana energiahukkana, kun ei ole kosketuksissa aidoimpaan sisäiseen lapsiosaan ja elämä tuntuu suorittamiselle
 • Näyttäytyy uskomuksina itsestään, joita on omaksunut lapsuudessa itsestään, sillä kenelläkään ei ole lapsuutta, jossa olisi kyetty 100% vastaamaan tunteisiin oikea-aikaisesti ja oikealla tavalla (tunnelukkoina)
 • Mukautuneina rooleina ulkomaailmaan nähden tukahduttamalla lapsen intoa itsessä ja omien tunteiden äärellä (Innostumista katsotaan joka paikassa pahalla, paitsi taidepiireissä, kokeile vaikka…)
 • Ihmissuhteissa vaikeutena havaita tunteitaan, kertoa niistä, omista tarpeistaan ja rajojen asettamisen vaikeutena
 • Siinä, että tunnesäiliö vuotaa ylitse tiedostamatta, kun yhteyttä ei ole rakentavan aikuisen ja lapsiosien välillä
 • Menneisyyden haavoista elämisenä käsin ja nämä mallit tulevat esiin parisuhteessa, kun korjaamaton haavoittunut lapsiosa projisoidaan toiseen osapuoleen
 • Näkyy riippuvuuksiin turvautumisena (kun ei osaa ilmentää aikuisen osaa itsessään, kurottautua kohti haavoittunutta osaa ja aidointa itseä, sisäistä lasta)

Entäpä miesten ja naisten välillä?

Miehiltä odotetaan tällä hetkellä mahdottomuutta. On opetettu pienestä pitäen suorittamiseen ja kilpailuun, poika- ja mieskoodiin. Samalla tulisi kuitenkin tulkita naisten emotionaaliset tarpeet. Ei saa olla liian herkkä, mutta ei myöskään saa ylikuormittua ja vetäytyä. Silloin on nimittäin tunteeton. Erityisherkistä miehistä puhumattakaan. Vaatimukset ovat mahdottomia.

Lapsesta saakka tytöiltä odotetaan tietynlaista käytöstä. Naisen ei myöskään tulisi tuntea vihaa. Naisilta odotetaan huomaavaisuutta ja tunteellisuutta. Kun naisena haluaakin toteuttaa itseään, sitä on liian kova.

Moni ”vahva” nainen koetaan uhkaksi. Jos on herkkä tai tunteellinen, saa läheisriippuvaisen leiman. Erityisherkät naiset leimataan aika rajulla tavalla pienestä pitäen ?(Läheisriippuvuus on paljon laajempi käsite kuin luullaan. Sen pohjatunne on aina häpeä. Voit lukea siitä mm. tästä.)

Kautta aikojen sekä naiset, että miehet ovat kasvattaneet ymmärtämättömyyttä toistensa välille. Olemme projisoineet, eli siirtäneet toiseen sen, mistä emme pidä itsessämme tai mitä emme ole oppineet eheyttämään.

Kyse on aina siitä, ettei ole saanut kytköstä omaan sisäiseen lapseen, parantanut haavoittunutta lastaan omasta aikuisen roolista käsin. Omaa varjoaan siirtää toiseen niin kauan, kun sitä ei tee itse.

Ja niin kauan, kun tuota lasta ei kohtaa, toiselta odottaa kohtuuttomuuksia parisuhteessa ja oma sisäinen turvattomuuden tunne kasvaa. Sitä oikeasti pelkää, parjaa, etääntyy ja rankaisee toista ihmistä lapsen roolista käsin. Ei antaudu rakkaudelle kokonaisena ihmisenä.

Mikä haavoittuva lapsi?

Tämä haavoittuvainen sisäinen lapsemme on se osa meitä, joka on kokenut vaillejäämistä lapsuudessa. Haavoittunut lapsiosa on etsinyt silloin keinot mukautua ja sopeutua, itseään suojellakseen ja eloonjäädäkseen. Tämä haavoittunut osa meistä on hyvin älykäs ja viisas. Jopa niin viisas, että kykenee täydelliseen kieltämiseen suojellakseen meidän haurasta egoa kasvuprosessimme keskellä. Eli ristiriidat eivät ole aina tiedostettavia, koska meissä sijaitsee myös tiedostamaton osa. Tiedostamaton mieli säilyttää osan ajatuksista ja muistoista, jotka on unohtuneet, mutta on mahdollista palauttaa tiedostavaan mieleen.

Mukautuvasta ja haavoittuneesta lapsiosasta eläminen ei ole viisasta, eikä toimi pitkällä aikavälillä.

Itse asiassa se vie toimimattomaan kehään, joka tähtää kyllä olon helpottamiseen, mutta ei tässä päivässä. Mallit on toiminut aiemmin. Kehä kulkee samaa kehää haavoittuneesta lapsiosasta johtuen ja aikuisen osa meissä ei opi uusia keinoja, jos sitä ei opeta siihen tietoisesti.

Mukautuvat keinot ja toimintatavat menneisyyden kokemuksien perusteella lievittää epämukavuutta lyhytaikaisesti, mutta lopulta se vie kohti kipua aiheuttavaa, toimimatonta ja toistuvien kaavojen kaltaista elämää. Mukautuminen ei ole kenenkään vika. Onhan se suojellut aiemmin parhaimmalla mahdollisella tavalla. Silloin, kun olemme olleet lapsia.

Mikä sisäinen lapsi?

On olemassa se lapsenomainen osa meitä, johon maailma ei ole vielä paljoa vaikuttanut. Jokaisella meistä on omanlainen, mutta yleispiirteitä sille on vilpittömyys, luottamus, välittömyys, luovuus, ilo, riemukkuus ja avoimuus. Sellainen kuin jokaisessa lapsessa on. Lapsi elää nyt.

Tätä osaa meissä ei voi rikkoa, se on ja pysyy. Siinä ei ole myöskään mitään vikaa. Päinvastoin. Se on meidän pelastus. Sisäistä lasta voisi verrata alitajuntaan. Tiedostamaton osa mielestä kattaa jopa 95% mielestämme – siksi se voi tuntua suurelta tuntemattomalta.

Haavoittunut lapsi on se oma kipein varjo. Tämän välttämisellä luomme myös valtavasti alitajuista stressiä, sillä vastustaminen vie paljon energiaa. Kieltämällä ja pakoilemalla, sen sijaan, että käyttäisimme sen parantamiseen aikaa ja alkaisimme kokea sisäisen lapsen osan voimaa.

Tuo syväjäädytetty lapsi, parantumaton haavoittunut lapsi on myös usein suurin esteemme, kohti unelmiemme elämää ja varastoituu erilaisiksi peloiksi, uskomuksiksi jne. Sisäisiksi ristiriidoiksi. Tiedostamattomaan mieleen ei pääse käsiksi älyllisellä tasolla. Käsittelemättömät asiat kyllä prosessoituu esimerkiksi unissa, mutta kytkös on silti jäässä – ennen kuin siis yhteyden luo siihen. Kohtaamalla oman haavoittuvuuden. Ja sen voi tehdä meissä asuva rakentava aikuinen.

Mitä voit tehdä?

Pääset integroimaan osat itsessäsi seuraamalla blogisarjaa. Matka vääristyneestä aitoon käy sen kautta kun kykenet tiedostamaan sen, että toimintasi perustuu osittain väärinkäsityksiin. Lakkaat pakenemasta sitä, mitä koet olevasi, ja annat rakentavan aikuisen osan antaa tukensa haavoittuneelle lapselle, jotta syvät väärinkäsitykset, uskomukset ja ristiriidat voivat avautua. Jotta aito sisäinen lapsesi saa alkaa kukoistamaan. Jos siis tunnistit yhdenkin asian itsessäsi kohdassa Kuinka mukautuva haavoittunut lapsi näkyy ja tuntuu käytännössä? – kannattaa alkaa töihin.

Tämä on siis sisäistä työtä parhaimmillaan. Mentaaliharjoittelua ja mielenhallintaa. Ei terapiaa. Ja parhaimmillaan kannattaa kaikkein eniten, kun on aloittamassa uutta suhdetta, haluaa säilyttää suhteen tai oppia tuntemaan itsensä kaikkein syvimmin. Kun kokee tyytymättömyyttä itsensä, suhteiden tai elämän äärellä. No miksei kukaan ole kertonut tästä aiemmin? On ja monikin. Netti on pullollaan samasta asiasta sovellettavia versioita. Urheilijat ovat käyttäneet mentaaliharjoittelua jo vaikka kuinka kauan.

Mitä tapahtuu kun onnistut?

 • Alat elää sielustasi käsin, kun parannat haavoittuneen lapsiosan
 • Teet sitä, mitä rakastat, etkä sitä, mihin tyydyt eli et käytä kompensoivia keinoja
 • Hyvinvointisi lisääntyy kaikin puolin
 • Yhteys oman itsesi äärellä lisääntyy, koska annat itse itsellesi sen mitä kaipaat
 • Yhteys muihin vahvistuu ja ihmissuhteesi paranevat, kun et projisoi muihin asioita, jotka sijaitsevat tiedostamattomassa mielessä
 • Intuitiosi vahvistuu
 • Sen huomaa myös muutkin
 • Koska alat elämään enemmän nykyhetkessä ja läsnäolevan hetken kokemuksessa, rakentavana aikuisena itseltä itsellesi – sisäinen lapsi vapautuu

Miten tämä on mahdollista?

Voimme hyvin kun lapsi meissä voi hyvin. Se sisäinen lapsi. Nauttiaksemme ja iloitaksemme elämästä, meidän tulee vapauttaa meissä elävä lapsi. Kun vahvistamme aikuista puoltamme, saa lapsi meissä olla lapsi. 

Läsnäolo ja tietoisuus on aikuisuuden ytimessä. Kun vahvistamme näitä taitoja eli meditoimme, vahvistuu meissä vastuullinen aikuinen. Rakentava aikuinen elää levollisena nykyhetkessä. Sen tehtävä on tulla tietoiseksi sisäisen lapsen tunteista ja tarpeista, jotta voi vastata vanhemman tapaan niihin. (Näihin palataan myöhemmin. Ensin on vahvistettava aikuisen osaa.)

Tiedostamaton mieli on puolellamme ja kertoo sen, mikä meille on hyväksi. Siksi sitä kannattaa opetella arvostamaan ja kuuntelemaan. Sen kanssa kannattaa rakentaa syvä rakkaussuhde. Ja sen pääset tekemään tämän sarjan parissa!

Ihmisen tiedostamattomassa sijaitsee mm. kaikki pelot. Ja kyllä – niistä on mahdollista päästä kuin päästäkin irti – meditoinnilla. Tästä syystä moni myös säikähtää meditoinnin tuomaa alun herkkyyttä, itkua, surua, piilotettua iloa… tukahdutettuja tunteita. On muuten ja suuri määrä, mitä sieltä alkaa nousta. Ja kyllä – tällä voi myös vapautua emotionaalisista traumoistaan. (Ellet ole siis jo käynyt prosessia muussa yhteydessä lävitse.)

Ja kun kuuntelet tiedostamatonta mieltäsi meditaation kautta, kuuntelet sydämesi puhetta. Sisäisen lapsen puhetta. Voima ja unelmat ja keinot niiden toteuttamiseen alkaa kumpuamaan sisältäsi. Kun rakentava aikuinen meissä vahvistuu, alkaa lapsi myös luottamaan tähän sisäiseen turvaan sekä vapautumaan yhä enemmän. Haavoittuvainen lapsi alkaa parantua. Ihminen alkaa kirjaimellisesti elää sielustaan käsin. (En tarkoita sielua uskonnollisesti, vaan hengellisesti.)

Kun olet itsesi puolella, et jatkuvasti kyseenalaista tunteitasi, tarpeitasi ja toiveitasi. Sinulla on lupa tuntea. Sinulla on lupa tarvita. Sinulla on lupa toivoa.

– Katri Syvärinen

Eheytymisen tie

Tie eheytymiseen alkaa kun löydämme itsestämme tuon rakentavan aikuisen, joka voi antaa lapsellemme kaiken sen, mitä se olisi aina tarvinnut! Ei siis niin, että velvoitamme ketään muuta tekemään sitä meidän puolestamme. Kukaan muu ei pysty siihen.

Meidän tulisi kuunnella lasta, joka joskus olimme, sillä se on edelleen olemassa sisällämme. Tuo lapsi tulee ymmärretyksi taianomaisten hetkien kautta.

  -Paulo Coelho

 

Näin meissä vahvistuu sisäinen turvan tunne, emmekä hae muiden hyväksyntää. Kun pääsemme suorittamisen ja selviytymisen tilasta, tekemisen tilasta olemisen tilaan, voimme alkaa ilmentää tuota sisäistä lasta itsessämme. Vasta olemisen tilasta voimme hyödyntää täyttä potentiaaliamme. Kun meillä on kytkös kaikkiin osiin itsessämme.

Näin syntyy toimivien osion liitto. Voimme alkaa ilmentää aitoa itseämme ja vapautua elämään itsemme näköistä, nautinnollista elämää. Kun hyväksymme osamme, muutkin huomaavat sen. Alamme toimia aidoista arvoistamme käsin, emme anna muiden kohdella meitä huonosti ja antaudumme aidoimmalle itsellemme. Energiaa ei kulu enää kieltämiseen, eikä pakoiluun – sisäisiin ristiriitoihin. Eikä niiden tunteiden tukahduttamiseen.

Miten menetelmä vaikutti itseeni?

Tällä menetelmällä syntyi Paljon kaikesta – Läsnäolon voima. Meditoinnin jälkeen syntyi korkeampi tietoisuus ja itsensä eheytyminen, kun haavoittuvainen lapsi parani. Olen meditoinut nyt yli 3 vuotta. Enkä palaisi samaan mistään hinnasta, josta aloitin.

Kirjoitin ensimmäisen kirjani rungon kolmessa viikossa. Luovuus todella kasvaa ja kovaa kertaheitolla.

Viime viikolla sain kutsun telkkariin, kirjoitan nyt toista kirjaa, opiskelen unelma-ammattiini, rakastan ja iloitsen ihmisistä ympärilläni, kun kaikki epäaito on jäänyt pois. En ole koskaan voinut niin hyvin kuin tänä päivänä.

Mitä minulle tapahtui? Kyse on aika yksinkertaisesta asiasta. Nimittäin, kun aloittaa meditoinnin, ihminen vapautuu. Kun aloin meditoimaan, muutuin. Aloin kirjoittamaan. Kohtasin omat pelkoni. Kaikki ne, etten voisi tehdä asioita uskomuksistani käsin tai sisäisen kriitikon vuoksi. Päästin irti peloista ja häpeästä. Päästin irti valtavan traumatisoivasta työyhteisöstä. Uskomuksista.

Eheydyin. Vaihdoin alaa. Arvoni muuttuivat. Ihmissuhteeni muuttuivat. Teen sitä, mitä rakastan, enkä sitä, mihin aiemmin tyydyin. Intuitioni on nykyään pelottavan herkkä, joskin vahvin työkaluni työssäni.

Ja kyllä, näin tapahtuu, kun sisäiseen lapseen saa yhteyden. Kirjaimellisesti. Elämä muuttuu. Mutta sitä ei voi tehdä älyllisellä tasolla, eli lukemalla. Samasta syystä pelkkä tahdonvoima ei riitä päätösten tekoon. On avattava yhteys tiedostamattoman mielen puolelle. Jotta lapsi voi ilmentää maksimaalista potentiaaliaan, nousta esiin. (Jos et usko, lue vaikka kuinka suosittuja ovat herrat Vishen Lakhiani ja Jon Kabat-Zinn.) Molemmat opettavat vapauttamaan maksimaalisimman potentiaalin itsestään käyttöön. Buddhalaiset ovat tienneet saman jo kautta aikojen. (Tulemme Suomessa vain niiiiiiin jälkijunassa näiden asioiden kanssa.)

Kun sielu haluaa kokea jotain, se heijastaa kokemuksen kuvan eteensä ja astuu siihen.

– Mestari Eckhart Tolle

Sisäinen lapsi vapautuu

Kun alkaa meditoimaan, kehon ja mielen yhteys vahvistuu. Tunteisiin saa kytköksen, luovuus kasvaa, intuitio vahvistuu ja alkaa löytämään kutsumustaan. Ihminen alkaa kirjaimellisesti elämään sielustaan käsin. Sisäinen lapsi herää.

Tulet hämmästymään, kuinka lempeämpi ja tuotteliaampi olet saatuasi hetken olla täysin olematta.

– Aron H. Elaine

Tietoinen mieli kannattaa siis suunnata tietoisesti tiedostamattoman mielen ja alitajunnan maille. Vapauttaa sisäinen lapsi. Silloin on mahdollista vapautua kaikista tunnetaakoista, päästää irti mukautuvasta lapsesta ja parantaa haavoittunut lapsi.

Rakentava aikuinen on ensin herätettävä, jotta lapsi voi vapautua. (Saman asian voi kokea myös Basic Body Awareness Therapy (BBATilla), joogalla, taichillä, Essential Motionillä, mindfulnessilla ja Mind-Body Bridgingillä (MBB).)

Aloitetaan vahvistamalla rakentavaa aikuista

Ja nyt haastan sut 8 viikon haasteeseen, meditoinnin voimalle. Ilman sen harjoittamista nimittäin et saa samanlaisia tuloksia aikaan tämän sarjan parissa. Jotta yhteyden voi parantaa kaikkien osien välillä, on ensin vahvistettava aikuisen osaa – meditoimalla. Haavoittuneen lapsen osan parantaminen ei onnistu, jos sille ei ole antaa rakentavaa aikuista.

Huom. meditointi ei ole millään tavalla uskonnollista. Et tarvitse tähän muuta kuin uteliaisuutta, älypuhelimen, Headspace-sovelluksen ja päivittäisen meditaatiohetken. Headspace sisältää ohjatut meditaatiot. Sinun ei siis tarvitse tehdä muuta kuin sallia rentoutushetki itsellesi joka päivä.

8 viikossa huomaat, mitä kehossa ja mielessä alkaa tapahtua ja kiire loppuu. Itse asiassa alat saada aikaa enemmän sun elämään. Jotta blogisarja toimii, kannustan mukaan sillä sun uteliaisuudella. Haluat kuitenkin ?(Postauksen lopusta pääset Headspacen suomalaiseen Netflix-tutoriaaliin ja sovellukseen.)

Vaikka joka päivä ei tunnu mitään, muutoksia tapahtuu silti.

 • 8 viikkoa
 • Ohjattu meditaatiohetki itsellesi Headspacen parissa joka päivä
 • Ja mukana blogisarjassa seuraavat viikot

Ja haluan ehdottomasti kuulla, mitä olet saanut aikaan, mitä sussa tapahtuu ?❤

Meditaation vaikutukset – eli ne rakentavassa aikuisessa tapahtuvat muutokset, joita voit odottaa 8 viikon aikana tapahtuvan

 • Meditaatio johtaa muutoksiin niillä aivojen alueilla, jotka liittyvät muistiin, itsetietoisuuteen ja suoraan itsetuntemukseen, empatiaan ja stressiin. (Toisin sanoen, tämä tyypillisesti henkisyyteen liitetty käytäntö todella parantaa henkistä ja fyysistä terveyttä.)
 • Meditointi ei ainoastaan tuota hyvää oloa rentoutumisen vaikutuksesta, vaan myös aivojen muuttuvasta rakenteesta sekä sen yhteyksistä.
 • Psyykkiset tilat kuten stressi, ahdistus ja pelko vähenevät. Toisin sanoen, aivojemme plastisuuden ansiosta, meillä on kyky olla parempia ihmisiä sekä itseämme, että kaikkia muita kohtaan.
 • Meditaatio mahdollistaa myös paremman itsehallinnan. Meditaation ansiosta hallitsemme sanoja ja ajatuksiamme sekä vuoropuhelua jota käymme itsemme kanssa. Sillä kuuluisalla sisäisellä itsekriitikolla ei ole enää voimaa jarrutella.
 • Voimme paremmin ymmärtää tunteitamme, kun emme pilaa niitä negatiivisilla ajatuksilla. Lisäksi alamme toimia rauhallisemmin.
 • Tämä merkitsee psyykkistä ja sosiaalista menestystä, sillä itsensä hallitseminen tukee parempia ihmissuhteita ja päivittäistä elämää.
 • Se purkaa ja vapauttaa ajatuksiamme, saaden meidät keskittymään nykyhetkeen. Meistä löytyy rakentava aikuisen osa.
 • Lisäksi se voittaa stressin ja huolen. Mielemme haluaa aina osoittaa meille tietoisuutemme olevan tukahdutettua, mikä aluksi hankaloittaa tiettyjen ärsykkeiden kanssa toimimista. Meditaatio tarjoaa tien sinne.
 • Meditaatio aktivoi parasympaattisen hermostomme, laskee kortisolia, alentaa verenpainetta ja sykettä ja parantaa aineenvaihduntaa, rentouttaa.
 • Se lisää aivoissa vasemman etulohkon aktiivisuutta, mitä on havaittu onnellisilla ihmisillä. (Sisäinen lapsi, joka sinussa herää)
 • Lisäksi meditaatio vähentää kivun tunnetta, ahdistuneisuutta, masennusta, edistää painonhallintaa, vähentää päänsärkyä ja migreeniä, vähentää astman oireita, parantaa immuunijärjestelmän toimintaa ja ylipäänsä lisää elämän laatua.
 • Meditaatio muokkaa aivojen yhteyksiä uudelleen ja parantaa aivojen toimintaa.
 • Aivojen alueet jotka liittyvät myötätuntoon, oppimiseen ja itsetutkiskeluun aktivoituvat enemmän.

Tunteillesi tukea

Ennen kuin pääset kiinni meditaatioon ja itsesi parantamiseen tuon vielä hieman helpotusta matkalle. Edessä on nimittäin ennen kaikkea tunteellinen matka.

Tein pienen tunnetaito- oppaan sua varten. Oppaassa on:

 • Luotettavaa tietoa tunteista
 • Korjattuja käsityksiä tunneuskomuksista
 • Tunteiden nimiä, jotta voit kehittyä niiden tunnistamisessa ja puhua niistä avoimemmin
 • Helpottavia vinkkejä toimia epämukavien tunteiden äärellä

Tutkaile siis tunteitasi 8 viikon meditaatiomatkan ajan. Kuvaile niitä itsellesi, tutkaile ja tunnustele. Voit ladata oppaan puhelimeesi tai tietokoneelle/tabletille ja pitää sen mukana blogisarjan ajan. Tietysti myös tämän jälkeen. Ja ei, bumerangina ei tule sähköpostimarkkinointia ??

Tunteisiin tutustuminen ja taitojen kehittäminen parantaa oloa ja ihmissuhteita. Tunnetaidot ovat yksi niistä sun tärkeimmistä taidoista hyvinvoinnin osalta. Tunnekokemukset vahvistuvat hyvin paljon meditaation aloittamisen myötä. Joten ei siis hätää, vaikka et osaisi toimia aina parhaiten tunteidesi kanssa. Ei tarvitsekaan kyetäkseen harjoitteluun ??

Tunneopas aukeaa uuteen ikkunaan. Voit ladata joko Dropbox -sovelluksen ja ladata oppaan sinne tai jatkaa selaimen kautta oppaaseen. Voit tallentaa seuraavaksi valikosta sen laitteelleesi ja tueksi itsellesi ??

No kuinka pääset mukaan meditaatiomatkalle?

Headspace on mitä loistavin sovellus siitä syystä, että se muistuttaa meditoinnista. Sun ei tarvitse osata mitään, jotta voit onnistua. Kerroin myös itse kirjassani aloittaneeni sillä.

Meditoinnin aloittaminen ja säännöllinen harjoittaminen tuntuu aluksi ajanhukalta, jos on juossut kiireen oravanpyörässä pitkän aikaa. Mutta lupaan, että huomaat muutokset, kun otat joka päivä itsellesi ajan sitä varten. Mietit itse asiassa myöhemmin, minkä takia et aloittanut jo monta vuotta sitten.

Kun uskallat antaa tunteen tuntua, jokin sisälläsi pimeissä piiloissa saa valoa ja sinusta tulee ihan pikkaisen vahvempi!

– Sanna Wikström

Hyppää seuraavasta linkistä suoraan Netflixin Headspace – meditoijan opas -sarjaan, jossa Headspace sovelluksen kehittäjä kertoo meditoinnin aloittamisesta. Ota perheen pienimmät vaikka mukaan ?https://www.netflix.com/fi/title/81280926

Headspace sovellukseen pääset suoraan täältä:

Google Playn kautta

Ompulla

Tämä on elämäsi paras sijoitus! Ja kyllä, elämäsi muuttuu täysin!

P.s. kerrothan, mitä muutoksia sussa alkaa tapahtumaan ? Ne tulevat nimittäin ja vauhdilla ? Ensi viikolla pääset kiinni mielikuvaharjoitteluun… annetaan sille haavoittuvaiselle sisäiselle lapselle keino surra suremattomat surut.

♡ Veera

Instagram veerajahn
Facebook Eheyden lähde

Lähteet mukaillen

Mellody Pia. Facing Codependence. What it is, where it comes from, how it sabotages our lives 2002. Harper one.

Mellody Pia. Freundlich Lawrence S. The Intimacy Factor: The Ground Rules for Overcoming the Obstacles to Truth, Respect, and Lasting Love. 2009. Harper Collins.

Mellody Pia. Giving yourself the power to change the way you love. 2010. Harper one.

Mark Wolynn. It Didn’t Start with You: How Inherited Family Trauma Shapes Who We Are and How to End the Cycle. 2017. Penguin USA.

Lakhiani Vincent.The Code of the Extraordinary Mind. : 10 unconventional laws to redefine your life and succeed on your own terms. 2020. Rodale Books.

Paul Margaret. The Inner Bonding Workbook: Six Steps to Healing Yourself and Connecting with Your Divine Guidance. 2019. New Harbinger Publications.

Paul Margaret. Inner Bonding: Becoming a Loving Adult to Your Inner Child. 2012. New Harbinger Publications.

Black, D., O’Reilly, G. Olmstead, R. Breen, E. & Irwin, M. Mindfulness Meditation and Improvement in Sleep Quality and Daytime Impairment Among Older Adults With Sleep Disturbances: A Randomized Clinical Trial.  2015. JAMA Intern Med.

Lutz, A., Brefczynski-Lewis, J., Johnstone, T. & Davidson, R. Regulation of the Neural Circuitry of Emotion by Compassion Meditation: Effects of Meditative Expertise. 2018.

Schneider, R., Beckman, H., Wendland, M., Mooney, C., Krasner, M. S. The impact of a program in mindful communication on primary care physicians. 2012 Academic Medicine.

Virolainen, H. & Virolainen, I. Mielen voima – Mielen vaikutus terveyteen ja hyvinvointiin. 2016. Basam Books.

Oma elämäni.

Tutustu myös Häpeä- blogisarjaan

Myötätunto, turva ja tietoinen läsnäolo aseina häpeää vastaan

Sillä on valtava ero, tunnetko huonommuutta vai itsesi täysin huonoksi

Häpeä on kuin rikkinäinen kompassi, jonka vuoksi eksymme reitiltä – Nappaa vinkit vaikeisiin tilanteisiin

Kirjoittaminen tuo rauhaa myrskyisiin ajatuksiin ja helpottaa tunteiden käsittelyssä – Kokeile tunnetyökaluja

Itsetuntosi on perusta ja itsetuntemus ponnahduslauta – aivan kaikelle arvokkaassa elämässäsi

Vastaa