Kategoriat
Luonnon voima

5 tapaa, joilla luonto kannattelee kriisissä – Kun sydämeen sattuu, hae lohtua ja voimaa luonnosta

Sellaisina aikoina, kun et voi vaikuttaa asioihin, joita ympärilläsi tapahtuu, voit aina tehdä hyvinvointiasi lisääviä valintoja. Ennen kaikkea tarjota itsellesi myötätuntoa ja lempeyttä. Silloin tarvitset niitä kaikkein eniten.

Usein etsimme vimmaisesti ratkaisua asioihin, vaikka hyväksyminen helpottaa kärsimystä. Pelkkä pysähtyminen, syvään hengittäminen ja hetki kerrallaan eläminen helpottaa. Aina emme voi vaikuttaa siihen, mitä elämä eteemme heittää. Aina voimme kuitenkin valita, kuinka helpottaa oloamme.

Haastavassa elämäntilanteessa, kuten eron tai korona-ajan keskellä, ovat ajat vaikeita valitsimme sitä tai emme. Suru, ahdistus ja levottomuus vievät voimia aaltoina. Kriisien keskellä kaipaamme empatiaa ja tukea ja toivoa.

Luonto luo lohduttavan sylin. Lähiluontopolut voivat tuoda mittaamattoman arvokkaita hetkiä painavien tunteiden taakan alla. Voit koska tahansa mennä meren äärelle, katsella veden rauhoittavia laineita, kuunnella sen levollisuuden tuomaa mielenrauhaa. Saat sen vierellä voimaa ja yhteyden takaisin itseesi.

Voit oppia siihen, että luonto tarjoaa aina jotain uutta ja yllättävää. Se tarjoaa sinulle vastauksia vaikeissa elämän risteyksissä, auttaa sinua saamaan uusia näkökulmia murheiden keskellä, tuo levollisuuden kautta laskeutuvan rauhan, eikä petä koskaan niinä hetkinä, kun kaipaat kuuntelijaa. Se kannattelee – huomaamattasi sinua.

Lue myös: Lähdetkö luontoon kadottamaan itsesi – vai löytämään jopa kenties täysin uudelleen?

1. Luonto ei tuomitse sinua – se antaa sinulle lempeyden kannattelevan kasvualustan

Mitä tahansa olet tehnyt, kuinka paljon tahansa kannat sisälläsi kipua, luonto ottaa sinut aina vastaan. Lohdutuksen tuomaa tukea on välillä vaikea sallia itselleen, sitä ei välttämättä kehtaa läheiseltä pyytää. Luonnosta saat sen aina, vilpittömästi. Luonnossa saat olla kesken.

Puut halaavat toisiaan juurillaan. Lepyttelevät lempeydellään ja joustavuudellaan. Kokeile halata puuta, kosketella luonnossa elementtejä ja anna aistiesi herätä. Saat olla kaikkine inhimillisine virheinesi nähty, hyväksytty ja rakastettu.

2. Luonnon kiertokulun seuraaminen auttaa antautumaan kärsivällisyyden hyveen kuiskuttelulle

Luonnonkiertoa seuraamalla olen oppinut malttia ja hyväksymistä. On helpompaa päästää irti. On voimaannuttavaa levätä ja silti olla valpas. Luonto tuo hitautta ja opettaa antautumaan hetkelle, kaikelle on oma aika ja paikka. Kaikki järjestyy.

Luonnossa vuodenajat seuraavat toisiaan. Ne eivät kuitenkaan sinkoile edes takaisin, kuten mielessämme vinhasti pyörivät ajatuksemme.

Voit nähdä, että saman kasvilajin kasvit kasvavat eri tahtia. Aivan niin kuin sinä ja minäkin. Jokainen tapahtuma löytää oman aikansa ja paikkansa.

3. Tähän hetkeen keskittyminen rauhoittaa ja voimaannuttaa

Huomion kiinnittäminen ja ihmettelemisen taito auttavat luonnossa unohtamaan kiireen ja teknologian. Voit keskittyä hetkeen, antaa intuitiollesi palauttavan kosketuksen. Rauhoittumisen taito on viisasta ja luo tilaa ajatuksiesi välille.

Saat etäisyyttä kipuiluun ja opit näkemään ja kokemaan syvemmin. Joskus painavien tunnemöykkyjen takana on paljon enemmän kuin aluksi tuntuisi. Kun katsot hyvin läheltä ja tarkasti luonnon elämää – näet itsesi etäämmältä. Saatat löytää symbolin, joka kuvaa juuri elämääsi sillä, oikealla hetkellä.

4. Olet arvokas osa kokonaisuutta – kaikkea

Niinä hetkinä, kun koet riittämättömyyttä ja kaipaat lepoa, hetki luonnon olemassa olon heräämiselle tuo asiat oikeaan perspektiiviin. Et ole yhtä kuin tekemäsi ja saavuttamasi asiat. Olet arvokas juuri sellaisena kuin olet, tekemättä mitään.

Mieli vertailee ja arvostelee. Luonto ei. Se ei suorita, eikä lunasta paikkaansa kenenkään elämässä. Sinunkaan ei tarvitse.

5. Anna luonnon mennä tunteisiin

Elämme kovien arvojen maailmassa, eikä ole itsestään selvää pysyä avoimena, empaattisena ja herkkänä. Tämän hetken sisäinen kauneus paistaa läpi heistä, jotka antavat pelkällä olemassa olollaan kauneutta ja levollisuutta. Aivan kuten luontokin tarjoaa uskomattomalla kauneudellaan joka päivä.

Anna sen kauneuden päästä läpi kovan pintakerroksen, suoraan sinun kauniiseen sydämeen. Anna sen auttaa sinua säilyttämään kosketus ihmisyyteen, sisimpääsi ja herkkyyteesi.

Lue myös: Luontotsekki – kuinka läheisiä olette?

P.s. Kokeile seuraavia harjoituksia, kun niille on oikea hetki.

Kun klikkaat opasta, se aukeaa uuteen ikkunaan. Voit ladata oppaan joko Dropbox -sovellukseen tai jatkaa suoraan selaimen kautta oppaaseen. Lataa valikosta opas itsellesi ??

Lempeydellä ja kannatellen,

? Veera

Instagram veerajahn
Facebook Eheyden lähde
[email protected]

Vastaa